Kaczyński föreslår ny organisation för oppositionen

PiS-ledaren Jarosław Kaczyński. Foto: Magnus Manske, wikipedia.

Vi står nu inför julen, en tid som förhoppningsvis för med sig fred och en positiv inställning. Det sade Jarosław Kaczyński, ordförande i regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS), på onsdagens presskonferens tillsammans med premiärminister Beata Szydło och tre av partiets talmän i parlamentet.

Han inskärpte allvaret i den rådande situationen, påpekade att oppositionen inte står utanför lagen utan måste rätta sig efter både lagen om arbetet i parlamentet och den vanliga strafflagen.

Men, sade Kaczyński, när läget har lugnat ner sig och arbetet i parlamentet har återgått till det normala föreslår vi att oppositionen ska ha en annan ställning i parlamentet. Det innebär en viss institutionalisering, men det skulle också stärka oppositionens ställning.

Läs vidare >>