Putin: Presidenten krävde att planet skulle landa

Flygplanet förstördes totalt vid kraschen och alla ombord omkom.
Foto: wikipedia.

På sin årliga presskonferens inför julen hävdade den ryske presidenten Vladimir Putin att det i Ryssland finns en utskrift av samtalen i cockpit kort innan president Lech Kaczyńskis plan störtade vid Smolensk i april 2010. Den utskriften har polackerna inte känt till, och försvarsdepartementet kräver nu att inspelningarna omedelbart ska överlämnas till Polen.

Putin sade på presskonferensen att han själv bläddrat i utskriften.

En säkerhetsvakt var inne i cockpit och krävde att planet skulle landa, sade den ryske presidenten. Jag har glömt vad han hette, men han krävde att planet skulle landa. Piloten sade: Jag kan inte landa, det går inte. Han som kommit in i kabinen, det var en man ur presidentens följe, sade: Det kan jag inte säga till chefen, du får göra hur du vill, bara du landar.

Läs vidare >>