Polska byggleksaker kommer till Sverige

En väderkvarn med kor som barnen kan bygga av Leolandias kartong.

Leolandia är ett polskt företag som grundades av Rafał Dedyński år 2012. En dag byggde han ett hus till sina två söner i en bit kartong som han skar till och formade. Barnen älskade det och produktidén var född! Idag har företaget växt till över 10 medarbetare och levererar till fler och fler länder utanför Polen, idag också i Sverige.

I sortimentet ingår hus, väderkvarnar, flygplan och rymdraketer, som stansats in i kartong av återvunnet papper. Särskild omsorg har lagts på att inga kanter ska skada barnen när de bygger sina modeller.

Det krävs varken sax eller lim vid monteringen, barnens fantasi stimuleras och de får träna på sin finmotorik. När modellen är färdigbyggd kan barnen välja om de vill måla den eller inte.

Produkterna passar också för projekt i förskolan/skolan då man tränar samarbete, förmågan att följa instruktioner, finmotorik och kreativitet. (Leolandia 2 jan 17)