Szydło nöjd med EUs stramare flyktingpolitik

Premiärminister Beata Szydło på EUs toppmöte i Malta 2017.
Foto: flickr

EUs toppmöte beslöt att stödja den libyska kustbevakningen för att minska flyktingströmmarna från Afrika, och ekonomiskt bidra till att förbättra levnadsvillkoren för människor på flykt i Libyen. Det är ett beslut som premiärminister Beata Szydło är mycket nöjd med.

Resolutionen som antogs, 28 länders inställning i migrationsfrågan, är tillfredsställande för Polen, sade Szydło på en presskonferens efter toppmötet. Jag är glad att kunna säga att EUs förändrade migrationspolitik i stor utsträckning är ett resultat Polens fasta hållning. Försvaret för de yttre gränserna och humanitär hjälp är med modell för migrationspolitiken som Polen har lagt fram. (Polskie Radio 4 feb 17)