Expräst: Jag blev stoppad av de judiska säkerhetsstyrkorna!

Jacek Międlar som han framträder på twitter.

Jacek Międlar, före detta präst och nationalisternas informelle själavårdare, stoppades i lördags på flygplatsen i Stansted i Storbritannien. Han var på väg till en manifestation som den brittiska ultranationalistiska organisationen Britain First organiserat, men omhändertogs av den brittiska gränspolisen och sattes på ett plan tillbaka till Polen.

Polska ambassaden i Storbritannien har kontaktat gränspolisen för att klarlägga den juridiska grunden för Międlars utvisning.

Jag blev stoppad av de judiska säkerhetsstyrkorna, hävdar Międlar.

Den före detta prästen menar att han under en lång tid varit bevakad av ”judarna” och säger att när han under förhöret med gränspolisen hänvisade till Jesus reagerade poliserna med förakt och anklagade honom för att vara hatisk.

Talmud i dess renaste form, kommenterade Międlar.

Så snart han kommit hem ska han hålla ett tal till den brittiska allmänheten, lovar han. Ett tal som ”kommer att göra judarna vansinniga”.

Deportationen från Storbritannien omöjliggjorde för Międlar att tala vid Britain First marsch i en stad utanför Birmingham. Organisationen har protesterat där mot den påstådda mörkläggningen av sexövergreppen på barn som man tillskriver de lokala muslimerna.

Britain First och dess medlemmar har blivit anklagade för att uppmana till hat och intolerans. Organisationen är dessutom känd för sin sympati för Vladimir Putin och hans hårdföra politik och för en nationalistisk retorik.

Organisationens biträdande ledare Jayda Fransen var besviken över deporteringen av Międlar och anklagade de brittiska myndigheterna för att kväva yttrandefriheten.

Dorota Tubielewicz Mattsson