Sikorski: Vi har ingen trovärdighet utomlands

Förre utrikesministern Radosław Sikorski. Foto: wikipedia.

Att internationella medier tiger om Smolenskutredningens rapport om en explosion på president Lech Kaczyńskis plan 2010 visar att vi inte har någon trovärdighet utomlands. Det säger förre utrikesministern och talmannen Radosław Sikorski till nyhetsportalen onet.pl.

Efter Smolenskkommissionens rapport i går och försvarsminister Antoni Macierewiczs uttalanden borde tidningarna vara fulla av artiklar, Nato borde ha hört av sig – men det enda som finns är tystnad, säger Sikorski. Det finns konspirationsteorier i alla samhällen, men i Polen har de gjorts till norm av regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS). Det här är förödande för Polens trovärdighet.

President Kaczyński själv såg Macierewicz som en lögnare och klåpare. PiS-ledaren Jarosław Kaczyński skadar sin brors minne med allt det här, menar Sikorski. (onet.pl 11 april 17)