– Kaczyński är stiligast i parlamentet!

PiS-ledaren Jarosław Kaczyński. Foto: Piotr Drabik, wikipedia.

Jarosław Kaczyński är den stiligaste mannen i hela parlamentet. Det säger Anna Kamińska, aktiv anhängare till regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS), som beslutat att bekämpa otrogna PiS-are – bland dem sin exman Mariusz Antoni Kamiński.

Hon vill höja moralen ibland parlamentarikerna och samlar in namnunderskrifter för ett lagförslag som går ut på att parlamentariker måste vara gifta och trogna.

Min man var en otrogen äkta man, det är sorgligt att det accepteras i sejmen i en suverän katolsk stat, sade Kamińska. Vi har både rätt och skyldighet att kräva moralisk integritet av de förtroendevalda. Jag vill ha en ny lag som gör äktenskapsbrott olagligt, och den som döms ska aldrig mer kunna väljas in i parlamentet.

Ni kanske tycker att det är löjligt. Kyrkan har krävt att präster ska leva i celibat i tusen år, säger Kamińska, i parlamentet borde det vara tvärtom. Men jag menar naturligtvis inte att Jarosław Kaczyński, som är ungkarl, inte skulle kunna väljas in i parlamentet. Han är en statsman, och detta skulle bli en ”god förändring”. Enligt min uppfattning är han den stiligaste mannen i hela parlamentet!

Kamińska tillstår att påbud om att parlamentariker bör vara gifta kan tänkas strida mot grundlagen.

Men det får vi lösa under projektets gång, säger hon. (wp.pl och gazeta.pl 27 april 17)