– Vi behöver en handbok för public service-journalister

Publicerad 2017-05-04 17:49

Styrelsen i SDiTRP – från vänster ordföranden Wojciech Dorosz, Dorota Nygren och Marcin Majchrowski. Foto: Pen2Pen.

En helt ny journalistorganisation i Warszawa har, som wB tidigare berättat, fått pressfrihetsutmärkelsen Pen2Pen. Det är SDiTRP, Stowarzyszenie Dziennikarzy i Twórców Radia Publicznego, Föreningen för Journalister och Skapare av Public Service-radio.

SDiTRP är alldeles nybildad och än så länge är vi bara 15 medlemmar, berättar Dorota Nygren som är en av föreningens grundare. Vi vill diskutera den oberoende journalistiken och ta fram en handbok för hur journalister i public service-radio ska arbeta. Vi vill kunna arbeta professionellt utan hänsyn till vilket parti som för närvarande sitter vid makten.

Läs vidare >>Sök i webb-Bulletinen