Waszczykowski: Helikopteraffären får inte förstöra våra relationer

Utrikesminisetr Witold Waszczykowski.
Foto: D Piasecki, flickr

En misslyckad försäljning av franska militärhelikoptrar är inte skäl nog att undergräva de bilaterala förbindelserna mellan Warszawa och Paris. Det säger utrikesminister Witold Waszczykowski i en stor intervju i den franska tidningen Le Figaro.

Den annullerade helikopteraffären med franska Airbus om köp av militärhelikoptrar för 33 miljarder svenska kronor för ett år sedan åstadkom en påtaglig nedkylning av relationerna mellan de två länderna. Det blev inte bättre när Waszczykowski under presidentvalskampanjen i Frankrike lät fotografera sig tillsammans med nationalistledaren Marine Le Pen, vilket tolkades som att hon var hans favorit på presidentposten.

Läs vidare >>