Polsk fotograf ställer ut i Landskrona

Publicerad 2017-09-09 14:33

Kacper Kowalski, picture by: ”piotr biegaj, iczek”

Kacper Kowalski är en polsk fotograf. Han är född 1977 och utexaminerad arkitekt från Tekniska högskolan i Gdańsk. Efter att ha arbetat som arkitekt i fyra år ägnar han nu all tid till flygning och fotografering – både som pilot och fotograf. Kacper tar flygbilder av natur- och stadsmiljöer i Polen. ”Jag ser marken genom arkitektens ögon. Väl i luften och tittar ner på moder jord, finner jag landskapsdetaljer och kompositioner – som en del av en översiktsplan. Undermedvetet använder jag förmodligen yrkesskickligheter från teckningslektionerna. Jag gissar detta är inpräntat i min hjärna. Jag ser världen genom formens filter.”

Kacper Kowalski flyger lågt och sakta, mest över sin hembygd kring staden Gdynia i Polen.

Samtidigt manövrerar han kameror som ger mycket skarpa bilder. De som nu visas på Pumphuset konsthall togs i olika delar av Polen under tiden januari till mars i år.

Vid förra årets fotofestival i Landskrona visade Kacper Kowalski upp en samling bilder för en jury, som utsåg honom till vinnare, och nu ställer han ut i Pumphuset konsthall.

Förhoppningen är att Fotofestivalens många besökare ska ta vägen om Borstahusen för att se bilderna. Den som missar utställningen kan eventuellt komma över den bok som är på väg.

Jag fotograferar inte på marken, idéerna får jag i luften. Nu tittar jag igenom mitt stora arkiv och skriver en bok om riskerna med att flyga. Jag är inte rädd att flyga, men jag vet inte om jag gör det mer, sa Kacper Kowalski vid en pressträff i veckan.

Under Foto Festivalen är öppettiderna: fredagen 8/9 kl 12 – 22, lördagen 9/9 kl 10 – 20, söndag 10/9 kl 10 – 18, måndag-onsdag kl 12 – 17, torsdag 14/9 kl 12 – 20, fredag-söndag kl 12 – 17. (Pumphuset sept 17)Sök i webb-Bulletinen


sidebanner sidebanner sidebanner sidebanner
 • PolenPodden

  PolenPodden

  Avsnitt 46: I Sverige har broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” just skickats ut, men hur ser det ut med beredskapen i Polen? Vi pratar om författaren Olga Tokarczuk som prisas internationellt, liksom regissören Paweł Pawlikowski. Magda har sett hans nya film ”Cold War” – med Ted Bergdahl och Magdalena Domeradzka

  Till Podden >>

 • Valuta 22 maj 2018

  1 zloty = 2,57 kr.
  100 kr = 38,77 zloty
  Källa: Forex

 • Kalendarium

 • Besökare sedan 20 augusti 2012

  free counters