Polacker fick fina utmärkelser i London

Tenoren Piotr Beczała.
Foto: http://piotrbeczala.com/.

Den polska tenoren Piotr Beczała kammade på måndagskvällen hem det internationella operapriset Årets manliga sångare på den prestigefyllda galan Opera Awards i London. Han rankades som bättre är svenska Peter Mattei och ansågs redan 2008 vara världens tionde bästa sångare. Beczałas tolkning av Riccardo i Verdis Maskeradbalen har jämförts med Pavarottis. Året därpå gjorde han en bejublad debut på Metropolitan i New York som Edgardo i Donizettis Lucia di Lammermoor. Just nu sjunger han Rodolfo i Verdis Luisa Miller på The Met.

Utmärkelsen Bästa operaregissör gick till Mariusz Treliński som är konstnärlig chef på Teatr Wielki i Warszawa och nyligen har medverkat i en internationell uppsättning av Wagners Tristan och Isolde. (Polskie Radio och wB 10 april 18)