PiS har släppt in flest muslimer

Skärmdump från statliga TVPs nyhetssändning.

På söndag är det val och i valkampanjens slutspurt varnar regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS) för flyktingar från Mellanöstern och menar att terrordåd av olika slag är att vänta om oppositionspartiet Medborgarplattformen (PO) får något att säga till om.

Statliga TVP toppade onsdagens nyhetssändningar med den hotfulla frågan Vem vill ha muslimska immigranter i Polen? och pekar ut oppositionspartierna.

Nu är ju invandrarfrågan ingen lokalfråga, men PiS slår hårt – PiS behöver få sina egna borgmästare i de stora städerna. Kommunalvalet är också en förövning till både till EU-valet i vår och valet till det polska parlamentet till hösten.

Alltså får man ta till det största skrämskottet även nu.

Men under PiS tid vid makten har det kommit fler muslimska invandrare till Polen än någonsin tidigare, skriver sajten InnPoland. År 2014 fick 1964 människor från arabiska länder uppehållstillstånd i Polen. 2015 tog PiS över makten och förra året utfärdades 5524 uppehållstillstånd till migranter från Arabvärlden. (InnPoland och wB okt 18)