Antisemitisk tidning säljs i parlamentet

Skärmdump från wPolityce.pl

Tylko Polska (Bara Polen) heter en veckotidning som just nu säljs i en kiosk i det polska parlamentet. I tidningen finns en artikel med rubriken Jak rozpoznać Żyda (Hur man känner igen en jude) med en förteckning av kännetecken som namn, utseende, karaktärsdrag osv.

Flera parlamentariker har reagerat och krävt att tidskriften ska tas bort.

Det är en absolut skandal, att en sådan tidskrift får säljas i parlamentsbyggnaden. Vi har bett talman Marek Kuchciński att förklara hur det är möjligt att en sådan tidning kan säljas i parlamentets lokaler, säger Michał Kamiński från Bondepartiet (PSL). Material av så antisemitisk karaktär borde inte förekomma i något europeiskt parlament.

Tidningen ges ut av partiet Polska Partia Narodowa (Polska Nationella partiet) som dock inte har någon ledamot i parlamentet.

(Parlamentarny.pl, wpolityce.pl och dziennik.pl13 mars 19)