Nya föreställningar med Lidia Wos

Den polska dansaren och koreografen Lidia Wos bor och verkar sedan ett antal år i Skåne med Malmö som bas. I maj är hon aktuell med två olika föreställningar.

Den första heter ”Because the day was sunny” och är en dansteaterföreställning inspirerad av Wisława Szymborskas poesi.

Föreställningen hade premiär i Malmö hösten 2016 och fick då ett mycket gott mottagande av såväl publik som recensenter. Nu sätts den upp igen på en liten turné i Skåne.

Den spelas vid tre tillfällen i Skåne i början av maj; 3 maj på Landskrona Teater >>, 7 maj på Lunds Stadsteater >> och 13 maj på Barbacka Kristianstad >>. Kl 19.00 vid alla tillfällen.

Den andra föreställningen heter ”Snapshots of a crowd” och ingår som en del i Skånes Dansteaters program Trip som har premiär på Skånes Dansteater i Malmö den 15 maj. Mer information om den föreställningen finns på Skånes Dansteaters hemsida, http://www.skanesdansteater.se.

Lidia Wos kommer ursprungligen från Puławy i sydöstra Polen. Hon har fått sin utbildning till dansare i Warszawa och har tidigare arbetat på bland annat Opera Baltycka i Gdańsk och Polski Teatr Tańza i Poznań. Under 13 år tillhörde hon den fasta ensemblen vid Skånes Dansteater i Malmö. Sedan några år tillbaka verkar hon som frilansare och har uppdrag av teatrar och danskompanier i såväl Sverige som internationellt.

Läs också Bulletinens recension av Because the day was sunny från 2016 >>