Vänpriset

Publicerad 2008-05-13

Nowa Gazeta Polskas pris till webb-Bulletinen

Nowa Gazeta Polska har beslutat att ge årets pris till en svensk som jobbar för att förbättra relationerna mellan Polen och Sverige till webb-Bulletinen ”en fantastiskt bra källa med informationer om Polen på svenska”. 

Motiveringen lyder som följer: 
Årets Vänpris har tilldelats Gunilla Lindberg, redaktör för internetportalen webb-Bulletinen. webb-Bulletinen bytte för två år sedan utseende och har blivit en av de mest intressanta och bästa informationskällorna om Polen på svenska.

Nowa Gazeta Polska delar också ut ett kulturpris, som i år gick till Piotr Naszarkowski, och utmärkelsen Årets polack, som tilldelas Katarzyna Gruber.

Kommentar:

Som redaktör känner jag mig mycket hedrad över att komma ifråga för detta pris, och är mycket glad över det positiva omdömet om webb-Bulletinen. En skara fristående entusiaster bidrar till att i ord och bild berätta så mycket som möjligt om Polen. Det är mycket stimulerande att vårt arbete upmärksammas så här.

Åkarp den 10 april 2008
Gunilla Lindberg
redaktör webb-Bulletinen

Sök i webb-Bulletinen


sidebanner sidebanner sidebanner sidebanner
 • PolenPodden

  PolenPodden

  Avsnitt 46: I Sverige har broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” just skickats ut, men hur ser det ut med beredskapen i Polen? Vi pratar om författaren Olga Tokarczuk som prisas internationellt, liksom regissören Paweł Pawlikowski. Magda har sett hans nya film ”Cold War” – med Ted Bergdahl och Magdalena Domeradzka

  Till Podden >>

 • Valuta 22 maj 2018

  1 zloty = 2,57 kr.
  100 kr = 38,77 zloty
  Källa: Forex

 • Kalendarium

 • Besökare sedan 20 augusti 2012

  free counters