Tango på bryggan i september

Dans på bryggan – en exotisk företeelse i Polen. Inkänd och fotograferad av Stanislaw Godula. 

Det är dags för en ny fotoutställning i Polsk-Svenska Föreningens lokaler på Senatorska i Warszawa. Liksom förra året är det amatörfotografen Stanislaw Godula som visar bilder från Sverige.

I höstas, den 24 september, befann sig fotografen Stanislaw Godula i Malmö. I Västra Hamnen pågick en mycket svensk företeelse: det var dans på bryggan. Och man dansade tango! Till musik av Leonard Cohen.

Godula tog upp sin kamera och började fotografera, och han tyckte att det uppstod en kontakt mellan honom och de dansande – det kändes som att de dansade bara för honom. Och han kände att de var lyckliga!

Utställningen är ett försök att visa stämningen där och då.

Text och bilder har sänts in av Lukasz Wesolowski, vice ordförande i Polsk-Svenska Föreningen i Warszawa.

Se fler dansbilder nedan!

Stanislaw Godula – fakta

Stanislaw Godula ställer ut bilder i Warszawa.
Foto: Marcin Godula.

Är entusiastisk amatörfotograf och har fotograferat sedan han gick på Tekniska högskolan i Warszawa i slutet av 1960-talet. Snart blev han en avancerad fotograf och publicerade sina bilder i kulturtidskrifter som Radar, Kino, Literatura m. fl. Han fick också uppdraget att dokumentera den sjunde kortfilmsfestivalen i Lódz.

Stanislaw Godula har haft flera egna utställningar. På senare år har han engagerat sig i svenska motiv, och förra året visades hans utställning Svenska intryck på Polsk-Svenska Föreningen i Warszawa.

De svenska bilderna har också visats i Czeladz under de skandinaviska dagarna. Nästa utställning, Skåne 2004 visades på Polsk-Svenska Föreningen i Warszawa och på Kulturhuset i Chorzów.

Dans på bryggan 1.

Dans på bryggan 2.

Dans på bryggan 3.

Dans på bryggan 4.

Dans på bryggan 5.

Dans på bryggan 6.

Dans på bryggan 7.

Dans på bryggan 8.

Dans på bryggan 9.

Dans på bryggan 10.

Dans på bryggan 11.

Dans på bryggan 12.

Dans på bryggan 13.

Dans på bryggan 14.

Dans på bryggan 15.

Dans på bryggan 16.

Dans på bryggan 17.

Dans på bryggan 18.

Dans på bryggan 19.

Dans på bryggan 20.