Joanna Olczak-Ronikier besökte Stockholm

Publicerad 2009-02-18
Författaren Joanna Olczak-Ronikier signerar sin bok åt Stockholmsföreningens Krystyna Larsson.

Författaren Joanna Olczak-Ronikier signerar sin bok åt Stockholmsföreningens Krystyna Larsson.

Den polska författarinnan Joanna Olczak-Ronikier presenterade sin på svenska nyutkomna bok I minnets trädgård i ett samtal med Agneta Pleijel på ABF torsdag 22 januari. Det är en släktkrönika som spänner över två sekel av en polsk-judisk familjs öden. Författarinnan har skrivit en personlig och insiktsfull historia om sina morfäldrars och föräldrars liv mot bakgrund av de två världskrigen, Stalinterrorn och förintelsen.

Joanna Olczak-Ronikier är en känd profil i Kraków. Hon har skrivit ett flertal böcker och filmmanuskript liksom texter till den berömda kabarén Piwnica pod baranami. Ett 90-tal personer hade kommit till presentationen som genomfördes i samarbete med Polska Institutet och bokförlaget Tranan.

Läs också om Joanna Olczak-Ronikiers besök i Lund >>

Sök i webb-Bulletinen


sidebanner sidebanner sidebanner sidebanner
 • PolenPodden

  PolenPodden

  Avsnitt 46: I Sverige har broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” just skickats ut, men hur ser det ut med beredskapen i Polen? Vi pratar om författaren Olga Tokarczuk som prisas internationellt, liksom regissören Paweł Pawlikowski. Magda har sett hans nya film ”Cold War” – med Ted Bergdahl och Magdalena Domeradzka

  Till Podden >>

 • Valuta 22 maj 2018

  1 zloty = 2,57 kr.
  100 kr = 38,77 zloty
  Källa: Forex

 • Kalendarium

 • Besökare sedan 20 augusti 2012

  free counters