Wajdas film Katyn visades i Stockholm

Publicerad 2009-01-20

Andrzej Wajdas film ”Katyn” visades på ABF Stockholm den 17 januari i samarbete med Polska Institutet och Atlantic Film AB. Cirka 250 personer hade kommit till Z-salen i ABF-huset. Filmen är mycket realistisk och gripande. Då den slutade var det alldeles tyst i salen, sedan kom en spontan, stilla applåd. Alla var mycket tagna av visningen.

Den 24 januari gjordes en uppföljning av filmen. Arthur Sehn föreläste om massakern samt vad som hände före och efter mördandet av cirka 22 000 polacker i de västra delarna av Sovjetunionen. Katyn var en av de platser där krigsförbrytelsen genomfördes och har fått ge namn åt hela händelseförloppet. Cirka 50 personer åhörde föredraget och deltog sedan i en livlig diskussion med föreläsaren.

Sök i webb-Bulletinen


sidebanner sidebanner sidebanner sidebanner
 • PolenPodden

  PolenPodden

  Avsnitt 46: I Sverige har broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” just skickats ut, men hur ser det ut med beredskapen i Polen? Vi pratar om författaren Olga Tokarczuk som prisas internationellt, liksom regissören Paweł Pawlikowski. Magda har sett hans nya film ”Cold War” – med Ted Bergdahl och Magdalena Domeradzka

  Till Podden >>

 • Valuta 17 juli 2018

  1 zloty = 2,59 kr.
  100 kr = 38,65 zloty
  Källa: Forex

 • Kalendarium

 • Besökare sedan 20 augusti 2012

  free counters