J. Kaczynski kräver hårda krav mot tysk polis

Oppositionsledaren Jaroslaw Kaczynski begär nu hårda tag mot polisen i München, som tidigare i veckan avhyste PO-politikern Jan Rokita från ett Lufthansaplan. Det rapporterar Rzeczpospolita och flera andra medier.
– Den tyska polisens brutalitet mot Rokita kräver ett kraftfullt ingripande, säger Kaczynski.
Rokita, som reste i ekonomiklass, stoppades av besättningen när han ville hänga sina och hustruns ytterkläder i garderoben i business class. Han blev upprörd och kände sig diskriminerad som polack. Polisen tillkallades, och när Rokita fördes av planet skrek han: Tyskarna slår mig! Senare hävdade han att polisen förolämpat honom och krävt åttatusen euro för att släppa honom. Nelly Rokita säger att maken kommer att stämma Lufthansa. (Warsaw Business Journal 13 feb 09)