Justitieministern hotas av knarkhandlarna

Flera personer, bland dem justitieminister Krzysztof Kwiatkowski har fått personskydd efter polisens razzia mot försäljare av designade droger i förra veckan. Andra som skyddas är Stanislaw Koziej, chef för BBN (Nationella Säkerhetsbyrån) och Tomasz Arabski, chef för premiärminister Donald Tusks kansli, rapporterar tidningen Rzeczpospolita.

Vid tillslaget stängdes hundratals försäljningsställen och mängder av designade droger beslagtogs. Flera personer greps också, inklusive ”knarkkungen” Dawid Bratko. Kort därefter sade premiärministern att hot och utpressning från droghandlare bara skulle ge regeringen ytterligare anledning att bekämpa de designade drogerna. Ingenting sades då om vilken eller vilka personer som utsatts för hot. (Polskie Radio 12 okt 10)