Miller vill lyfta fram vackra kvinnor i valet

Oattraktiva kvinnor skrämmer bort väljarna. De bör ställas åt sidan, så att vackrare kvinnor lyfts fram i valet. Det sade före detta premiärministern Leszek Miller i en TV-intervju nyligen. Miller var partiledare i Vänsteralliansen (SLD), som satt i regeringsställning 2001–2004. Kommentaren väckte ingen entusiasm bland det egna partiets kvinnor.

– Det uttalandet gillar jag inte, sade Jolanta Kwasniewska, hustru till förre presidenten Aleksander Kwasniewski och en av Millers skarpaste kritiker. Det är ingen som funderar över om en man ser ut som en Adonis när han börjar med politik. Kwasniewska lovade att hon skulle prata lite med Miller när de ses nästa gång.

Millers kommentar kan slå tillbaka på partiet, som i valkampanjen framställer sig som ett kvinnoparti. (Polskie Radio 20 sept 11)