– Vi är överens på de flesta områden

Pappaledighet har jag ofta fått berätta om för polackerna, säger Sveriges ambassadör i Warszawa, Staffan Herrström. Foto: Hans Bjernby.

Pappaledighet har jag ofta fått berätta om för polackerna, säger Sveriges ambassadör i Warszawa, Staffan Herrström.
Foto: Hans Bjernby.

Polen har blivit en allt viktigare och alltmer inflytelserik aktör inom EU. Fler och fler får upp ögonen för Polens framgångsrika modernisering, och många har – särskilt i dessa kristider – känt ett starkt behov av den energi och entusiasm för europeisk integration som Polen idag representerar. Det folkliga stödet för EU i Polen är kompakt. Polens framgångsrika ordförandeskap och skickliga koalitionsbyggande inom EU tror jag också har bidragit.

Det säger Staffan Herrström, Sveriges ambassadör i Warszawa.

Läs Hans Bjernbys artikel  >>