Modlin bland Europas sämsta flygplatser

Trots att Modlin öppnade så sent som 2012 kan man knappast säga att den är en bild av bekvämlighet och modernitet. Men jämfört med andra flygplatser för lågprisflyg är Modlin ändå snäppet bättre. På Modlin finns fri WiFi, ett anständigt antal laddningsstationer, och en överlag renlig miljö.

Att ta sig in till Warszawas centrum tar knappt en timma och de offentliga kommunikationerna är förvånansvärt bekväma.

Det skriver resesajten sleepinginairports.net, som kontinuerligt uppmanar resenärer att betygsätta flygplatser över hela världen.

Den senaste avstämningen handlar om perioden september 2013–augusti 2014. Modlin, några mil utanför Warszawa, har hamnat på en måttligt hedrande niondeplats över Europas sämsta flygplatser.

Bedömningen gäller hur bekvämt det är att sitta och/eller ligga i väntan på sin flight, om det dygnet runt finns möjlighet att äta, hur rent det är och hur serviceinriktad personalen är.

Klagomålen gäller huvudsakligen bristen på sittplatser, service och andra faciliteter, men trots allt är det en flygplats för lågprisbolag, konstaterar resesajten.

Sämst i världen är Benazir Butto-flygplatsen i Islamabad, som liknas vid ett centralfängelse. Sämst i Europa är Paris Beuvais-Tille. (sleepinginairports.net oktober 14)

Fotnot:
Modlin är en före detta militärflygplats, som byggdes om för att avlasta Chopinflygplatsen i Warszawa. Flygplatsen trafikeras huvudsakligen av lågprisbolag. I slutet av 2012, bara några månader efter invigningen, upptäcktes sprickor i start- och landningsbanor. Reparationerna tog ett halvår och Modlin öppnades åter sommaren 2013.