Kopacz och Tusk marscherade med Hollande

Premiärminister Ewa Kopacz var en av de fyrtio regeringschefer och presidenter som på söndagen gick med i den franske presidenten Francois Hollandes manifestation mot terrorism. Även Europeiska rådets ordförande, förre polske premiärministern Donald Tusk, gick med i första ledet genom Paris tillsammans med Tysklands kansler Angela Merkel, Storbritanniens premiärminister David Cameron och många andra.

Före avresan talade Kopacz om vikten av att vara en del av den världsomfattande solidariteten med Frankrike och stå upp för demokratin och tryckfriheten.

Manifestationen var en reaktion på ett attentat mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo, där tolv personer mördades. När terroristerna flydde tog en annan terrorist gisslan i en judisk butik i Paris för att tvinga fram fri lejd för förövarna. Samtliga förövare sköts när polisen gjorde en inbrytning. (Polskie Radio 12 jan 15)