Eurolot lägger ner

Eurolot, som är det statliga flygbolaget Lots lågprisvariant, lägger ner verksamheten den 1 april. De som köpt biljetter till flighter efter 31 mars kommer att kontaktas och få tillbaka sina pengar, rapporterar nyhetsbyrån IAR.

Bolaget har bland annat flugit från Warszawa till Kroatien, Österrike, Schweiz, Tyskland och Nederländerna.

Nedläggningen var väntad, säger Adam Ambrozik på departementet för de statliga företagen. Vi har i två månader försökt hitta en utväg, men det har inte gått. Det finns inget sätt att förutsäga om ett flygbolag kommer att gå med vinst eller inte.

Flygplansflottan tas över av Lot, som själv har haft ekonomiska problem i flera år. Lot har genomgått en omfattande rekonstruktionsprocess med hjälp av statliga pengar, och förra året visade bolaget på en kraftig återhämtning. (Warsaw Business Journal och Polskie Radio 6 feb 15)