Ny justitieminister nominerad

Borys Budka (PO) blir Polens nya justitieminister. Foto: wikipedia.

Borys Budka (PO) blir Polens nya justitieminister.
Foto: wikipedia.

Det blir Borys Budka som ersätter justitieminister Cezary Grabarczyk, som på torsdagen fick sparken på grund av oegentligheter i samband med hans vapenlicens, rapporterar nyhetsbyrån PAP.

Budka är 37 år, jurist och ekonom från Śląsk (Schlesien), sade premiärminister Ewa Kopacz, när hon presenterade sitt val. Han tillhör regeringspartiet PO (Medborgarplattformen) och har som jurist representerat parlamentet i Konstitutionsdomstolen ett 60-tal gånger.

Oppositionens Zbigniew Ziobro påpekar att han aldrig hört talas om Budka, och tycker att det diskvalificerar den nye justitieministern, som inom kort officiellt utnämns av president Bronisław Komorowski. (Polskie Radio 30 april 15)