Känd advokat fälld för koppleri i Sverige

En känd polsk advokat har i Sverige fällts för våldtäkt och koppleri. Domen blev fem och ett halvt års fängelse, skriver Aftonbladet.

Kopplerihärvan uppdagades när en av de tolv kvinnor han lockat till Sverige för prostitution, inte ville vara med längre och blev utkastad.

Kontakt med män har tagits via internet, och han har skjutsat dem till kunderna. Han har också våldtagit en av kvinnorna som berättat att hon kom hit utan några andra kontakter, inte kunde språket och var helt beroende av honom för sitt uppehälle.

Juristen, som har tjänat flera miljoner på koppleriet, har tidigare varit advokat för offer, vars fall togs upp av Polens Ombudsman (motsvarande JO i Sverige). Han har också varit ordförande i en organisation mot brott.

Flera torskar har också dömts. (AB 15 maj 15)