Föreläsning om svensk sexualundervisning i Warszawa

Författaren och utbildaren Erik Centerwall föreläser i Warszawa. Foto Facebook.

Författaren och utbildaren Erik Centerwall föreläser i Warszawa.
Foto Facebook.

Tyskland, Kina, USA och Sverige har alla sexualundervisning i skolan. Frågan är hur det som tas upp under lektionerna som t.ex olika sexuell läggning bidrar till att forma elevernas könsidentitet och världsbild. Hur påverkar tanken om jämlikhet och välfärdsstaten utvecklingen av sexualundervisning i Sverige?

Institutionen för nordiska studier vid Socialpsykologiska akademin i Warszawa inbjuder till en öppen föreläsning på engelska den 26 oktober 2015. Speciell gäst blir den svenska författaren och utbildaren Erik Centerwall. Fri entré. Uniwersytet SWPS, Chodakowska 19/31, rum N307.

Erik Centerwall, svensk pedagog, författare till många artiklar om sexualfrågor talar under föreläsningen om hur idén om jämställdhet och välfärdsstaten påverkat utvecklingen av sexualundervisning i Sverige. (SWPS okt 15)