Vänsterns unga ledare mest trovärdiga i debatten

Barbara Nowacka. Bild: Facebook.

Barbara Nowacka.
Bild: Facebook.

Det var vänsterns ledare från Partiet Tillsammans (Razem) och Förenade Vänstern som drog uppmärksamheten till sig i tisdagens partiledardebatt.

Barbara Nowacka från Förenade Vänstern var saklig och lugn, om än lite matt i jämförelse med sin främsta vänsterkonkurrent, Adrian Zandberg från Razem.

Man såg en framtidens ledare i henne, den nya generationens vänsterledare som talade ett helt annat språk än sina föregångare – öppen, odogmatisk, proeuropeisk och med en framtidsvision.

Adrian Zandberg. Foto: Facebook.

Adrian Zandberg.
Foto: Facebook.

Adrian Zandberg från Tillsammans som tills nyligen varit fullständigt okänd för den stora allmänheten, var genuin i sina ibland radikala uttalanden. Till skillnad från de flesta andra politiker såg han ut som om han trodde på det han sa. Han talade om komplicerade frågor på ett lättfattligt sätt och var dessutom överraskande kompetent och retoriskt skicklig.

Hans och Nowacka åsikter påminde mycket om varandra, även om Zandberg var klart mera radikal i sina övertygelser. Liksom Nowacka som framstår han som den nya vänsterns framtida ledare.

Läs vidare >>