Szydło pratar barnbidrag på Facebook

Szydlo Facebook

Premiärminister Beata Szydło tar nu hjälp av sociala medier för att regeringen ska få lite positiv PR. På sin Facebooksida ska hon svara på frågor om det nationalkonservativa regeringspartiet Lag och Rättvisas (PiS) familjepolitik.

Familjeprogrammet 500+ är emellertid en reform som intresserar många – det viktigaste inslaget handlar om det nya barnbidraget på 500 złoty per barn och månad till familjer med mer än ett barn. Det blir ett rejält tillskott till barnfamiljernas ekonomi, och förhoppningsvis kommer Facebookframträdandet att vända väljarnas uppmärksamhet från den senaste tidens turbulens och demonstrationer mot regeringens försök att göra om Konstitutionsdomstolen (KT).

Med Familj 500+ vill vi visa polackerna hur mycket staten bryr sig om medborgarna, så att det föds fler barn i Polen, sade Szydło. Det viktigaste med familjeprogrammet är att visa att det gäller alla polska familjer.

Från klockan 18 i kväll sitter regeringschefen – eller någon som representerar henne – och talar med allmänheten om trevliga bidrag som landar på familjernas bankkonton i april. (Polskie Radio och wB 20 dec 15)