UD rättar: Brittiska bidrag ska minskas för alla

I en intervju i helgen ställde utrikesminister Witold Waszczykowski brittiska bidrag till EU-migranter mot brittiskt stöd för att få Nato att öka sin militära närvaro i Centraleuropa.

Men idag skriver UD i ett pressmeddelande att utrikesministern inte kan acceptera någon form av diskriminering av polska medborgare. Vad han menade var att Polen inte kommer att protestera om Storbritannien skär ner på välfärden för samtliga invånare, även om det då också drabbar den stora polska minoriteten i Storbritannien.

Ministern är kraftfull motståndare till all diskriminering av polacker, skriver departementet.

När den brittiske premiärministern David Cameron nu ska förhandla om förändringar i avtalet med EU ingår frågan om en nedskärning av immigranternas möjlighet att ta del av den brittiska välfärden. I helgen sade Waszczykowski att Polen kan acceptera det om Storbritannien stöder Polen i Nato. (Polskie Radio 4 dec 15)