Waszczykowski skriver till tyska UD om nyårshändelserna

Utrikesminister Witold Waszczykowski. Bild wikipedia.

Utrikesminister Witold Waszczykowski.
Bild wikipedia.

Utrikesminister Witold Waszczykowski har skrivit brev till den tyske utrikesministern Frank-Walter Steinmeier för att få veta om några polska kvinnor fanns med bland offren för de sexuella övergrepp som begicks på nyårsnatten i Köln.

Jag inser att det tyska utrikesdepartementet kanske inte har tillgång till den informationen, och ber att ni skickar mitt brev vidare till behöriga tyska myndigheter, skriver Waszczykowski.

Enligt rapporter från Köln ska ett stort antal män ”som såg ut att vara från Mellanöstern och Nordafrika” under nyårsnatten utsatt ett drygt hundratal kvinnor för angrepp, rån och sexuella övergrepp. Polisen tror att det handlar om organiserade kriminella och inte asylsökande. (TVN 7 jan 16)