Szydło: Vi kan inte ta några flyktingar i nuläget

Premiärminister Beata Szydło. Foto: Facebook.

Premiärminister Beata Szydło. Foto: Facebook.

Även om EU har åtagit sig att lösa migrantkrisen genom omplacering, så ser jag ingen möjlighet till att acceptera att det kommer migranter till Polen i nuläget. Det säger premiärminister Beata Szydło till den privata tv-stationen Superstatcja på onsdagen, en dag efter terrorattentaten i Bryssel.

Vår inställning är att vara mycket försiktiga, men det har mötts av mycket kritik i de gamla medlemsländerna, som hastigt kom överens om hur migrationsvågen skulle hanteras, konstaterar Szydło. Vi minns alla välkomnande uttalanden till invandrarna, och det är de som har lett till den situation vi har idag.

Medlemsländerna har kommit överens om att flytta invandrarna inom EU, men jag säger mycket tydligt: Jag kan inte se att Polen kan ta emot migranter i nuläget, säger premiärministern.

 

Läs vidare >>