Korwin-Mikke om handikappade

Janusz Korwin-Mikke – provocerande kandidat. Foto: wikipedia.

Janusz Korwin-Mikke.
Foto: wikipedia.

Ett debilt barn är ett betydligt större problem för dess mor än det jag säger. Det sade EU-parlamentarikern Janusz Korwin-Mikke till Piotr Pawłowski, ordförande i handikapporganisationen Integracja (Integration). Korwin-Mikke är invald i EU-parlamentet som representant för sitt eget parti, KORWiN.

I januari hävdade han att man tar in förståndshandikappade i skolorna för att sänka utbildningsnivån.

Vi kan inte låta en idiot svamla i skolan, sade EU-parlamentarikern, det är tortyr för den debile att gå i skolan.

Pawłowski reagerade på uttalandet och bjöd in parlamentarikern till samtal för att bättra på hans inaktuella kunskaper om handikappade. Korwin-Mikke dök upp men knappast för att lära sig något nytt.

Debil är ett fullständigt normalt, tekniskt uttryck, sade han. Den debile blir dessutom inte förolämpad för han ändå inte ser den här diskussionen.

Extra upprörd är han över integrerade klasser.

De här barnen blir grymt behandlade av de andra eleverna, menade han. Och, lägg märke till det, de utnyttjas av dem som styr EU för att sänka nivån i skolorna. De vill sänka utbildningsnivån för att folk ska bli dummare.

Korwin-Mikke anser att föräldrar som låter sina barn gå i integrerade klasser måste vara mutade av någon. Att det kan finnas föräldrar som vill lära sina barn öppenhet och mottaglighet för andra som kanske inte är som de själva gjorde inget större intryck på EU-parlamentarikern.

Han är också stark motståndare till de paraolympiska spelen.

Normala människor kan själva bli handikappade av att titta på människor med olika missbildningar och handikapp, sade Korwin-Mikke. Det bästa är att visa bara de vackra, starka och friska.

Han lät också förstå att inga diskussioner kan ändra hans syn på saken.

Dorota Tubielewicz Mattsson