– Utlandet behöver nyttiga idioter i Polen

Krzysztof Wyszkowski har tillsammans med några andra kritiserat expresidenternas brev. Foto: Artur Andrzej, wikipedia.

Krzysztof Wyszkowski har tillsammans med några andra kritiserat ex-presidenternas brev. Foto: Artur Andrzej, wikipedia.

Vi har ingen revolutionär situation i Polen och Lag och Rättvisas (PiS) styre utgör inget hot. Men det finns en risk för att korrumperade människor konstruerar en förevändning att angripa oss utomlands, inte militärt men ekonomiskt. Det säger f.d. Solidaritetsaktivisten Krzysztof Wyszkowski till statliga TVP.

Han är upprörd över det brev där flera prominenta f.d. politiker för ett par dagar sedan kritiserade regeringens negativa inställning till EU och menade att Konstitutionsdomstolens kris riskerar att begränsa Polens rättigheter i EU, att regeringens antieuropeiska och främlingsfientliga uttalanden och beslut underminerar sammanhållningen inom EU och gynnar det imperialistiska Ryssland.

Wyszkowski betecknar de seniora politikerna, Lech Wałęsa, Aleksander Kwaśniewski, Bronisław Komorowski, Radosław Sikorski och Włodzimierz Cimoszewski m.fl. som ”nyttiga idioter” till utlandet, som vill hålla Polen på plats och försämra Polens ställning i EU och Nato.

Läs vidare >>