Fotbollsfans hotar medier och politiker

Legias vapensköld. Foto Facebook

Legias vapensköld.
Foto Facebook

Den privata tv-stationen TVN har nu tröttnat på fotbollssupportrarnas agerande under match.

Att idrott och politik inte hör ihop ycks numera vara ett förlegat tankesätt. Vid en match mellan Legia Warszawa och Piast Gliwice nyligen höll Legia-fansen upp en banderoll med texten:

KOD, Moderna, tidningen Gazeta Wyborcza, Lis, Olejnik och andra horor
– vi buar inte åt er, för er väntar galgen.

Fansen uttrycker alltså i provocerande ordalag sitt missnöje med Kommittén för Demokratins Försvar (KOD), det liberala partiet Moderna (Nowoczesna), den liberala tidningen Gazeta Wyborcza och två enskilda journalister som arbetar på liberala medier, Tomasz Lis och Monika Olejnik.

Det blev droppen för den privata tv-stationen TVN, som bedrivit ett visst samarbete med Legia Warszawa. Från sin server med streamat material tog man bort en miniserie om Legias historia.

I ett uttalande skriver TVN att man inte stöder och inte vill förknippas med våld, aggressioner, hat och huliganism. Man fördömer också klubbens passiva hållning till den förkastliga incidenten.

Legia Warszawa skriver på sin hemsida att man säger upp samarbetet med TVN. Dels för att man inte fått någon förklaring till den borttagna tv-serien, dels för att det kommit ett antal pressmeddelanden som skadat Legias rykte. (Polskie Radio och wB 18 maj 16)