Szydło vill satsa mer på direkt hjälp vid kriser

Premiärminister Beata Szydło på FNs humanitära toppmöte i Istanbul. Foto: twitter.

Premiärminister Beata Szydło på FNs humanitära toppmöte i Istanbul. Foto: twitter.

Polen behöver fokusera på direkt stöd till länder som drabbats av humanitära kriser. Det sade premiärminister Beata Szydło på FNs humanitära toppmöte i Istanbul.

Vi är här därför att vi inte accepterar att många miljoner människor i världen lämnas utan hjälp och möjlighet att utvecklas. Miljontals människor har fortfarande inte en chans till ett anständigt liv trots enorma ansträngningar från länder, regeringar, samhällen, internationella och ideella organisationer. sade Szydło. Hon konstaterade också att Polen i år fördubblar anslagen till humanitär hjälp.

Avsikten är att toppmötet, som ska pågå i två dagar, ska utarbeta en färdplan för ett kollektivt ansvar för att höja nivåerna på den humanitära hjälpen i världen. Det handlar om hjälp till områden som utsatts för naturkatastrofer eller konflikter, säger regeringens talesperson Rafał Bochenek till nyhetsbyrån PAP. (Polskie Radio 23 maj 16)