Östersjödesign på Form i Malmö

Somnabulist av Justyna Popławska.

Somnabulist av Justyna Popławska.

På Form/Design Center i Malmö öppnas den 22 juni en unik internationell designutställning, Roundabout Baltic från Regionmuseet i Stałowa Wola i sydöstra Polen. Här presenteras formgivare från Östersjöområdet i ett slags berättelse där design, bruksföremål och dekorativa föremål används för att visa på den visuella förbindelsen mellan formgivare, verk och kustlandskap som har påverkat designerns medvetande. Landskapet, sanddynerna, stranden och vattnet, växtligheten, stenarna och undervattenslivet, dagarnas och årstidernas växlingar – det är varpen i berättelsens mångskiftande väv. Väften utgörs av hantverksprodukter tillverkade i Östersjöländerna.

Roundabout Baltic. Design med utsikt mot havet, 22 juni–11 september 2016.

Läs vidare >>