Szydło i Jasna góra: Polen är en fri stat, vi slår vakt om de kristna värdena

Premiärminister Beata Szydło. Foto: Facebook.

Premiärminister Beata Szydło. Foto: Facebook.

Polen är en oas av frihet i världen, där man i den politiska korrekthetens namn dödar de värden som byggt vår identitet. Det sade premiärminister Beata Szydło, som vid ett pilgrimsbesök i Częstochowa på söndagen passade på att hålla ett politiskt tal. Hon inledde med en uppmaning till pilgrimerna att tacka Jungfru Maria som vakar över Polen från klostret Jasna góra.

Częstochowa är en stor gåva, sade hon, det är här vi måste kämpa för sanningen, men också njuta av att Polen är en fri, suverän stat. Polen är ett demokratiskt land, vi har fri press, fria medier, mötesfrihet, yttrandefrihet – det är värden som polackerna kräver och sätter högt värde på.

Polen är en suverän stat, underströk regeringschefen, det är här i Polen som vi polacker löser våra inre angelägenheter och våra politiska tvister, det är här vi tillsammans bygger vårt samhälle. Vi polacker försöker inte lägga oss i andras liv, och vi vädjar om detsamma för oss: Lägg er inte i våra liv, vi klarar oss så bra själva.

Vi ska alltid slå vakt om de kristna värdena, de kommer alltid att vara vår kompass i denna värld där politisk korrekthet börjar bli viktigare än nationella intressen, sade Szydło. Den polska staten ska tjäna sina medborgare, ta hand om fosterlandets säkerhet, se till att polackerna får ett anständigt liv. Ett värdigt liv är ett bra jobb med bra lön, en bra bostad, föräldrar ska veta att pengarna räcker till det som barnen behöver. För regeringen är detta viktigt, familjen är vår främsta prioritet.

Alla polacker ska veta att i vårt land, Polen, är familjen den dyrbaraste och viktigaste frågan för staten, eftersom den polska familjen är det mest värdefulla landet har, sade premiärministern. (wPolityce.pl 10 juli 16)