Morawiecki: Vi ska bygga upp varven igen

Det är fullt möjligt att rekonstruera varvsindustrin och göra den till en av drivmotorerna för den polska ekonomin. Det sade utvecklingsminister Mateusz Morawiecki på en presskonferens i Szczecin på onsdagen.

Tillsammans med sjöfartsminister Marek Gróbarczyk talade han om planerna för ett nytt skeppsbyggande i landet.

Jag tror att det är möjligt att bygga upp varvsindustrin igen, sa Morawiecki, trots att det finns enorma hinder både vad gäller juridik, lagstiftning, infrastruktur och ekonomi. Men jag tror absolut att varvsindustrin kan bli en av de grundläggande drivmotorerna i ekonomin.

I augusti hoppas vi att presidenten ska underteckna den nya lagen om skeppsbyggande, så att den kan träda i kraft efter årsskiftet, sade Gróbarczyk. Med den kan vi få fart på varvsindustrin igen. (Polskie Radio 14 juli 16)