Singers Warszawa – kulturfestival kring Grzybowski-torget

Singerfestivalen 2016

Nu pågår den 13 Judiska kulturfestivalen i Warszawa. Festivalen, som uppkallats efter polskfödde judiske amerikanske Nobelpristagaren Isaac Bashevis Singer, pågår i tio dagar och präglar de gamla judiska kvarteren i innerstaden med sång, musik, teater, föreläsningar, konstutställningar, stadsvandringar m.m.

Musiken är ett mycket viktigt inslag i Singerfestivalen, klassisk musik, klezmer, jazz, men också teater. Musik- och teatergruppen Lundavänner framför under Janusz Tencers ledning musikföreställningen Dni, których nie znamy/Dagar vi inte känner, sönd. 4 sept kl 17 på Teatr Kwadrat.

Ett annat inslag är den kulinariska festivalen Mama Sonia’s Cuisine – barer och restauranger runt Grzybowski-torget serverar smakbitar av det judiska köket. (festiwalsingera.pl aug 16)