Mozarts Requiem på Grzybowski

Mozarts Requiem på Grzybowska, 1 september 2014. Foto: Stanislaw Godula.

Mozarts Requiem på Grzybowska, 1 september 2014.
Foto: Stanislaw Godula.

Singerfestivalen fortsätter i Warszawa. På torsdagen var det en fantastisk friluftskonsert på Grzybowski-torget. Solister och orkester från Warszawska Opera Kameralna och Zespol Wokalny framförde Mozarts Requiem.

Ett requiems anknytning till judisk historia spelades under konserten upp av skådespelare utklädda till koncentrationslägerfångar och SS-män. Under SS-männens hårda kommando byggde fångarna upp en mur mellan orkestern och åhörarna. Mot slutet av Requiem rev fångarna ner muren igen – SS-männen var passiva – och spred sig under sluttonerna ut bland publiken som fria människor.

Gycklare på scenen gestaltade Förintelsen under konserten. Foto: Stanislaw Godula.

Skådespelare på scenen gestaltade Förintelsen under konserten.
Foto: Stanislaw Godula.

Bulletinens fotograf Stanisław Godula var där. (3 sept 16)