Musikalisk promenad till dukade långbord

Den grittiska gruppen Hamsa, som ledde den musikaliska promenaden genom förkrigstidens Warszawa. Foto: Stanisław Godula.

Den grittiska gruppen Hamsa, som ledde den musikaliska promenaden genom förkrigstidens Warszawa.
Foto: Stanisław Godula.

På fredagen inleddes Singerfestivalen med en musikalisk promenad på gator som fanns i centrala Warszawa före andra världskriget. I spetsen för de dansande och sjungande människorna gick den brittiska gruppen Hamsa.

Turen slutade vid det dukade långbordet, där sabbaten invigdes vid långborden, dukade med tända ljus, välsignat vin och en uppsjö av judiska maträtter.

Sabbat Shalom – Etel Szyc läser bönen över de tända sabbatsljusen. Till vänster i bild teaterdirektören Golda Tencer, som grundade den stiftelse som arrangerar festivalen. Foto: Stanisław Godula

Shabat Shalom – Etel Szyc läser bönen över de tända sabbatsljusen. Till vänster i bild teaterdirektören Golda Tencer, som grundade den stiftelse som arrangerar festivalen.
Foto: Stanisław Godula.

Kvällens fest leddes av Golda Tencer, berömd polsk-judisk skådespelerska och sångare, utbildad i Warszawa och USA. Hon är direktör för Judiska teatern i Warszawa och har också grundat Shalom Foundation, som arrangerar Singerfestivalen.

Stanisław Godula bevakade händelserna med sin kamera. (5 sept 16)