Agnieszka Polskas verk till Tensta

Inledningen till Agnieszka Polskaas bildspel på Tensta konsthalls onlineplattform.

Inledningen till Agnieszka Polskas bildspel på Tensta konsthalls onlineplattform.

Den 28 oktober presenterar konstnären Agnieszka Polska (Lublin/Berlin) sitt bildspel The Wrong Side of Me på Tensta konsthalls onlineplattform Space. Bildspelet inleds med bilden av ett champagneglas fyllt med en vätska som skimrar i olika färger – bensin. Men ytan är inte horisontell utan sluttar nedåt, som om tyngdlagen satts ur spel.

De stiliserade bilderna är drömlika, lånade från internet och bearbetade digitalt av konstnären, och det beskrivs ibland som “post-internetkonst”. Det finns även paralleller till den s.k. Pictures Generation i USA på 1980-talet då konstnärer som Cindy Sherman, Richard Prince och Barbara Kruger tillägnade sig populärkulturens bilder, särskilt från reklamens värld med det digitala tillståndet som resonansbotten.

Senare i vinter gör Agnieszka Polska en presentation på Tensta konsthall.

Bildspelet ligger kvar till den 15 januari 2017.

Agnieszka Polska, född 1985 i Lublin, nu baserad i Berlin och Warszawa, har studerat på Academy of Fine Arts i Krakow och the Universitaet der Künste i Berlin. Hon arbetar med film, animation, videoinstallationer och performance. Hennes arbete har presenterats på: ”Suspended Animation”, Hirshhorn Museum, Washington, D.C. (2016), You Imagine What You Desire, 19:e Sydneybiennalen (2014); Mom, Am I Barbarian?, 13:e Istanbulbiennalen (2013); Future Generation Art Prize, Pinchuk Art Centre, Kiev (2012); Early Years, Kunst-Werke Institute for Contemporary Art, Berlin (2010). Soloutställningar inkluderar I Am the Mouth, Nottingham Contemporary (2014), Pseudoword Hazards, Salzburger Kunstverein (2013); Aurorite, CCA Ujazdowski Castle, Warsaw (2012). (Tensta konsthall sept 16)