Julresan hem till Polen blev vår examen

Katarzyna Błażejczyk flyttade till Sverige för drygt ett år sedan. Foto: Dorota Tubielewicz Mattsson

Katarzyna Błażejczyk flyttade till Sverige för drygt ett år sedan.
Foto: Dorota Tubielewicz Mattsson

Varför flyttade jag till Sverige?

Denna fråga ställde jag mig under mitt första halvår här. Främmande land, främmande språk och kultur. Jag, som inte gillar stora städer lämnade arbete och en bekväm lägenhet med föräldrarna i en liten stad. Min man, som arbetat här i flera år uppmanade mig att flytta till Sverige. Separationen var inte bra för vårt äktenskap, vår son längtade efter pappa.

Flytten planerades till början av juli. Jag presenterade vårt mål för barnet i superlativ, jag trodde starkt på mina egna ord. Min mamma tänkte i tysthet att barnet och jag skulle komma hem igen efter semestern. Vännerna hävdade att vi var modiga, galna, de skulle hålla tummarna. Och jag bestämde att jag ska börja ett nytt liv i Sverige, jag ska lära mig språket, jag ska hitta ett jobb i mitt yrke som lärare.

Min make var mycket glad över att ha oss hos sig, vi kommer att vara tillsammans nu.

Läs vidare >>