Wałęsa: Min historia inspirerade Trump

Lech Wałęsa minns ett möte med Donald Trump. Bild: Facebook.

Lech Wałęsa minns ett möte med Donald Trump.
Bild: Facebook.

Solidaritetsikonen och förre presidenten Lech Wałęsa gratulerar på sin Facebooksida USAs nye president Donald Trump till valsegern.

Jag har inspirerat Trump, skriver Wałęsa och hänvisar till ett möte mellan de två politikerna på Trumps klubb i Florida år 2010.

Då sade han att om det var möjligt för en arbetare i Polen att bli president så borde en kapitalistisk miljonär i USA också kunna bli det, skriver Wałęsa. Så min historia inspirerade honom, som vi kan se.

Det gamla etablissemanget är ingenting för Mr. Trump, och det finns tillräckligt många gamla politiker. Problemet är att han är oförberedd på detta, men han har goda avsikter. Jag stöder alltid förändring om den leder till något gott, skriver expresidenten. (TVN och FB 10 nov 16)