– Trump lovade hjälpa Polen att få hem presidentens plan

Donald Trump. Foto: Michael Vadon, wikipedia.

Donald Trump. Foto: Michael Vadon, wikipedia.

USAs nyvalde president Donald Trump har lovat en grupp polsk-amerikaner att göra sitt bästa för att hjälpa Polen att få tillbaka vraket efter president Lech Kaczyńskis flygplan som störtade utanför Smolensk 2010. Det rapporterar Gazeta Polska Codziennie. Löftet ska ha getts under valkampanjen, då Trump besökte Polska kongressen i Chicago.

Jag har hört mycket om att polackerna har problem med att få tillbaka flygplansvraket och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa den polska regeringen i det här ärendet, sade han.

Trump sade då också att han avser att stärka samarbetet inom ramen för Nato och att Polen är en av dess viktigaste allierade, eftersom Polen uppfyller alla organisationens villkor.

Jag känner till det uttalandet från Donald Trump, säger försvarsminister Antoni Macierewicz till Polskie Radio. Det var ett mycket beslutsamt och tydligt uttalande. Jag tror att vi snart också får höra det, och då är jag tillgänglig för ytterligare kommentarer. (Gazeta Polska Codziennie och Polskie Radio 15 nov 16)