Szydło hoppas att Merkel blir kvar som tysk kansler

Premiärminister Beata Szydło höll räfst och rättarting med den förra reg

Premiärminister Beata Szydło. Foto: wikipedia.

Donald Trumps valseger bars fram av väljarnas missnöje med den styrande eliten, på samma sätt som det gick till när Lag och Rättvisa (PiS) kom tillmakten, säger premiärminister Beata Szydło. Och jag har förtroende för att Trump håller fast vid de beslut som Nato fattat om multinationella trupper i Polen och Baltikum.

Regeringschefen hoppas också att Angela Merkel stannar kvar på sin post som Tysklands kansler.

Personligen stöder jag Angela Merkel, säger Szydło, vi har en mycket bra relation, hon är förutsägbar, och stabilisering är något som Europa är i behov av. Även om jag anser att migrationspolitiken är ett misstag.

Utrikesminister Witold Waszczykowski är nästan lika positiv till att Merkel blir kvar som EUs starkaste ledare.

Av de politiker som för närvarande befinner sig på den politiska scenen är Angela Merkel nog den som passar Polens intressen bäst, säger han till Polskie Radio. Merkel arbetar verkligen för Europas intressen och tar hänsyn till Polens intressen. (Polskie Radio och TVP 18 nov 16)