Duda bjuder in Trump att besöka Polen

Donald Trump. Foto: Michael Vadon, wikipedia.

President Duda har bjudit in USAs nyvalde president Donald Trump till ett besök i Polen. Det uppger Dudas rådgivare Krzysztof Szczerski, som vid ett besök i USA träffat en av Trumps nationella säkerhetsrådgivare, generallöjtnant Michael Flynn, och då framfört Dudas inbjudan.

Inbjudan accepterades, och nu väntar vi på besked om när president Trump kan komma, säger Szczerski.

General Flynn sade också att de amerikanska trupperna i Polen är en stabil del av de polsk-amerikanska relationerna och att Nato är grunden för USAs säkerhetsarkitektur, säger Szczerski. Det finns inga planer på att förändra besluten från Natos toppmöte i somras, den amerikanska närvaron i Polen kommer att utvecklas – enligt planen kommer snart nya trupper under Natoflagg till vårt land. (Polskie Radio 3 feb 17)