Regeringschefen lämnar sjukhuset

Premiärminister Beata Szydło med brosch.
Foto: wikipedia.

Premiärminister Beata Szydło har nu fått lämna sjukhuset i Warszawa, en vecka efter bilolyckan i Oświęcim.

Jag vill tacka dem som hjälpte oss och tog hand om oss, vårdpersonalen, räddningspersonalen och polisen, sade Szydło när hon lämnade sjukhuset. Jag ska nu vila hemma några dagar och är tillbaka så att jag kan leda regeringskonseljen på tisdag.

Vid bilolyckan skadades också en av hennes livvakter, som fortfarande är kvar på sjukhuset.

Olyckan inträffade när en Fiat svängde vänster framför Szydłos bil. För att undvika en kollision svängde Szydłos chaufför snabbt undan och råkade då köra på ett träd. Polisundersökning pågår, det finns vittnen som säger att kolonnen av regeringsbilar körde för fort, inte höll sambandet och inte hade ljud- och ljussignalerna på, men det finns också vittnen som hävdar att allt gick rätt till.

Fiatens förare, som får hjälp av landets mest rutinerade expert i trafikmål, förnekar att han gjort något fel. (Polskie Radio och wB 17 feb 17)